Kacin pozdravlja najavu rekonstrukcije vlade Srbije

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin pozdravlja najavu rekonstrukcije vlade Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je danas najavu rekonstrukciju srpske vlade, s ciljem da se obezbedi njena efikasnost i da se povrati poverenje građana.

Kacin je u izjavi za radio Dojče vele rekao da je Srbiji neophodna Vlada koja će doneti bolji život gradjanima, a uz to ići ka Evropskoj uniji.

Odlazak Mlađana Dinkića Kacin vidi kao "izraz zdravog reagovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na jasne signale i upozorenja iz srpskog društva o neprihvatljivom ponašanju u vladajućoj koaliciji koje je zaustavljalo Vladu u sprovodjenju preuzetih obaveza".

Navodeći da je odluka premijera bila poruka koja omogućava celovitu rekonstrukciju Vlade, Kacin je rekao da bi koalicioni partneri trebalo da iskoriste trenutnu situaciju i da dublje sagledaju operativne potrebe u realizaciji svega što je Vlada preuzela na sebe i da tako dođju do šire rekonstrukcije.

Prema Kacinu, srpskoj vladi je na prvom mestu potrebna operativna sposobnost.

"Za neke promene u Srbiji neophodna je veća politička volja", navodi Kacin, izražavajući očekivanje da će se Vlada u Beogradu odlučiti za neke političke i personalne kako bi ispunila pre svega socijalne potrebe i očekivanja svog naroda.

- Ljude ne zanima prvenstveno EU, njih zanima kako će da prežive od danas do sutra, da li će im deca ostati u zemlji i imati posao. Njih zanimaju troškovi života, napredak i bolji život. To su izazovi za srpsku vladu, a evrointegracije idu uz to - zaključio je Kacin.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.