Kacin: Nezavisnost Kosova nije uslov za ulazak Srbije u EU

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Nezavisnost Kosova nije uslov za ulazak Srbije u EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da Srbiji niko postavlja priznavanje Kosova kao uslov za ulazak u Evropsku uniju.



"To pojedinci u Srbiji sami izmišljaju kao uslov. Umesto da se Srbija bavi svojim izazovima na putu ka Evropi, ona se bavi Kosovom i Kacinom i pričama iz Evropskog parlamenta, kako se ne bi suočila s realnošću i uradila nešto za sebe", rekao je Kacin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za današnji novosadski "Dnevnik".

Prema rečima slovenačkog parlamentarca, Srbija ima odgovornost, ne samo za sebe i svoju budućnost u EU već i za budućnost celog regiona.

"Kada Srbija krene, sa svim svojim kapacitetima, da kao svetionik utiče na ceo region, onda sve ide dobro, ali kada Srbija zatvori prozore, ta pomrčina utiče na sve direktne i indirektne susede u regionu", ocenio je Kacin.

On je rekao da se Slovenija svojvremeno trudila da celu tadašnju Jugoslaviju odvede u EU, ali da u Srbiji tada nije bilo dovoljno mudrosti.

"Da je Kosovo bilo prepoznato kao sedma republika u SFRJ, Jugoslavija ne bi bila federacija, ali bi opstala kao konfederacija i sigurno bi već bila u EU, imala bi svog komesara i 35 članova Evropskog parlamenta, slovenački ne bi bio službeni jezik EU, već srpskohrvatski, a Kosovo bi dobijalo najveću moguću pomoć iz EU. Ovako, danas je samo Slovenija u EU", rekao je Kacin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kacin: Nezavisno Kosovo nije uslov

Izvor: B92, 04.Jun.2008

Novi Sad, Brisel -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da Srbiji niko ne postavlja priznavanje Kosova kao uslov za ulazak u Evropsku uniju..."To pojedinci u Srbiji sami izmišljaju kao uslov. Umesto da se Srbija bavi svojim izazovima na putu ka Evropi, ona se bavi Kosovom...

Nastavak na B92...

Kacinove pouke: Da ste nas slušali - srpskohrvatski jezik bi bio službeni u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2008

NOVI SAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin tvrdi da "Srbiji niko postavlja priznavanje Kosova kao uslov za ulazak u Evropsku uniju"..."To pojedinci u Srbiji sami izmišljaju kao uslov. Umesto da se Srbija bavi svojim izazovima na putu ka Evropi, ona se bavi Kosovom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.