KO HRCE NECE MOCI DA VOZI Novi propis za vozace stupa na snagu od 1. januara

Izvor: medio.rs, 29.Dec.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO HRCE NECE MOCI DA VOZI Novi propis za vozace stupa na snagu od 1. januara

"Slip apnea" je poremećaj koji se manifestuje hrkanjem u snu, odnosno prekidom disanja, a odgovoran je za trećinu saobraćajnih nesreća koje se završe smrtnim ishodom

Profesionalni vozači moraće da od 1. januara na putevima Evropske unije imaju kod sebe lekarsko uverenje da ne pate, odnosno da se ne leče od poremećaja koji se zove “slip apnea” (opstrukcija disanja za vreme sna, koja se često manifestuje hrkanjem).

Ukoliko ih policija zaustavi, a >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << oni kod sebe nemaju neophodno uverenje, biće isključeni sa druma i biće im zabranjena dalja vožnja.

“Slip apnea” je poremećaj koji se manifestuje hrkanjem u snu. U pitanju je poremećaj u kojem se prekida disanje tokom sna, zbog čega je onaj koji boluje od ovoga često umoran tokom dana.

Statistika Evropske unije pokazala je da su vozači koji pate od “slip apnee” odgovorni za čak 30 odsto nesreća sa smrtnim ishodom u saobraćaju.

Ova direktiva odnosi se na sve profesionalne vozače, od autobusa i šlepera, pa čak i do pilota koji će ostati bez licence za letenje komercijalnim letovima ukoliko pate od ovog poremećaja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Ko hrče - ne može da vozi!

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2015

Bliži se taj ponoćni sekund između 2015. i 2016. u kom najčešće letimo nekome dragom u zagrljaj, dižemo čaše, deklamujemo najbolje želje.. A da li znamo šta nas stvarno novo čeka od 1. januara 2016? Da li ste, na primer, znali da profesionalni vozači od 1. januara više neće moći da krstare...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.