“Južni tok je veoma važan za Bugarsku“

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Južni tok je veoma važan za Bugarsku“

Bugarski premijer Plamen Orešarski i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazili su nadu u Sofiji da će projekat izgradnje gasovoda Južni tok, koji je EU blokirala, biti nastavljen.

Ruski i bugarski zvaničnici nadaju se da će projekat Južni tok biti nastavljen

 

Orešarski je posle razgovora s Lavrovim rekao da Bugarska rešava sporna pitanja i da veruje da će problem biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rešen. Dodao je da je izgradnja tog gasovoda veoma važna za Bugarsku i da će ona biti nastavljena u skladu s evropskim pravnim propisima.

 

Lavrov je pozvao EU da ponovo pokrene dijalog s Moskvom o Južnom toku i dodao da "postoje razlozi koji govore da obostrano prihvatljiv rezultat može biti postignut".

 

"Pozivamo Evropsku komisiju da nastavi kontakte i nadamo se da će pregovori biti uspešni", rekao je Lavrov novinarima posle razgovora s bugarskim kolegom Kristijanom Vigeninom.

 

"Očekujemo da će razgovori sa EU biti odblokirani", kazao je on.

 

Prošlog meseca Bugarska je obustavila rad na izgradnji Južnog toka pošto je to tražila Evropska komisija.

 

Komisija je navela da ta zemlja nije poštovala unutrašnja tržišna pravila Unije prilikom raspisivanje tendera za izgradnju infrastrukturnih projekata i da su pojedine kompanije bile privilegovane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.