Južni tok će bit izgrađen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni tok će bit izgrađen

BEOGRAD -

Međunarodni gasovod Južni tok biće izgrađen jer predstavlja interes Rusije i Evropske unije (EU), saopšteno je danas na predstavljanju tog velikog energetskog projekta u Beogradu.

Ministar ekologije i rudarstva Oliver Dulić istakao je da će kroz Srbiju prolaziti najveći tranzitni pravac Južnog toka od Rusije ka EU.

Dulić je rekao da će Srbija biti čvorište za snabdevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << celokupnog regiona gasom iz Rusije, što je značajno u geostrateškom i političkom smislu.

On je istakao da Srbija predstavlja most između Rusije i Evrope kada je u pitanju realizacija tog magistralnog gasovoda što će našoj zemlji doneti i politički kapital.

Srbija će učiniti sve da pruži administrativnu i drugu vrstu podrške tom projektu, ukazao je Dulić istakavši da je Južni tok jedan od prvih velikih projekata gde Srbija može da iskoristi svoju šansu u okviru realizacije strateškog partnerstva sa Ruskom Federacijom.

Ministar je podsetio da će izgradnja deonice gasovoda kroz našu zemlju koštati oko 700 miliona evra, kapacitet tog dela gasovoda će biti oko 40 milijardi metara kubnih godišnje, a prolaziće kroz Srbiju u dužini oko 470 kilometara i uposliće na hiljade radnika.

Dulić je rekao da se očekuje da od tranzitnih taksi Srbija ima konstantan i stabilan prihod od pola milijarde evra, što je izuzetno ekonomski značajno za našu zemlju.

Generalni direktor Južnog tok Marsel Kramer rekao je da je najvažniji cilj tog gasovoda da obezbedi bezbedno i sigurno dopremanje gasa do potrošača.

Kramer je istakao da je cilj da se kroz zajedničku gradnju tog gasovoda obezbedi moderan i savremen sistem distribucije gasa kao ekološki čistog energenta.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović ponovio je da se gasovod Južni tok mora izgraditi. Dodao je da je prolazak tog gasovoda kroz našu zemlju dobar za imidž Srbije.

Bajatović je kazao da će Srbija biti regionalno gasno čvorište i napomenuo da će se posredstvom Južnog toga transportovati nove količine gasa iz Rusije za potrošače iz EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južni tok interes EU i Rusije

Izvor: Beta, 23.Mar.2011

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je u sredu da gasovod Južni tok mora i da će sigurno biti izgradjen jer postoje svi razlozi za to...On je na konferenciji za novinare u Beogradu srpsko-ruske kompanije "Južni tok", i predstavljanju projekta izgradnje...

Nastavak na Beta...

Južni tok interes EU i Rusije

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2011

BEOGRAD, 23. marta 2011. (Beta) - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je u sredu da gasovod Južni tok mora i da će sigurno biti izgradjen jer postoje svi razlozi za to.On je na konferenciji za novinare u Beogradu srpsko-ruske kompanije "Južni tok", i predstavljanju projekta izgradnje tog...

Nastavak na NaDlanu.com...

"Mercedes" prodao 1.200 vozila u Srbiji prošle godine

Izvor: Blic, 24.Mar.2011, 12:45

Kompanija 'Mercedes benc" u Srbiji je tokom prošle godine prodala oko 1.200 vozila, oko 700 putničkih i 500 komercijalnih vozila, izjavio je danas generalni direktor "Mercedes benca" za Srbiju i Crnu Goru Andreas Binder...Binder je rekao novinarima, nakon konferencije na novinarskom poslovnom danu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.