Junker: Francuskinja na čelu novog bankarskog supervizora EU

Izvor: Blic, 10.Jan.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Francuskinja na čelu novog bankarskog supervizora EU

Brisel - Na čelu novog bankarskog regulatora Evropske unije bi trebalo da bude žena i da dolazi iz Francuske, izjavio je danas odlazeći šef evrozone Žan-Klod Junker.

Odgavarajući u parlamentu na pitanje o manjku žena na višim funkcijama u EU, Junker je rekao: "U potupnosti se zalažem za veću prisutnost žena na visokim funkcijama u EU", dodajući da će na čelu novog Jedinstvenog mehanizma nadzora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti žena, ne navodeći nijedno ime, prenosi agencija AFP.

Diplomatski izvori pominju da bi se na toj funkciji mogla naći Danijel Nuj, visoka zvaničnica Banke Francuske.

ŠM je ključni element u nastojanjima da se stabilizuje evropski bankarski sistem, kao i da se spreči da u slučaju bankrota banaka vlade moraju da preuzmu obaveze saniranja njihovih dugova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Junker: Očuvati integritet jedinstvene monete

Izvor: Capital.ba, 10.Jan.2013

BRISEL, Odlazeći šef evrogrupe Žan-Klod Junker poželio je danas budućem nasljedniku na čelu evrozone da sačuva integritet ove monetarne unije. „Mom nasljedniku želim da sačuva sve države u jedinstvenoj evrozoni“, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.