Izvor: Nezavisne Novine, 23.Maj.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Evropa bi trebalo da prihvati dva miliona izbjeglica

LUKSEMBURG - EU bi trebalo da apsorbuje dva miliona izbjeglica, rekao je danas predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, uprkos tenzijama između članica zbog dolaska više stotina hiljada azilanata prošle godine.

"Mora biti moguće da se, na kontinentu sa 508 miliona ljudi, na adekvatan način integriše dva miliona izbjeglica", izjavio je Junker u govoru liderima evropskih parlamenata u Luksemburgu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Junker je istakao da se osjećao "posramljenim" u razgovorima sa liderima u Jordanu i Libanu, koji su siromašniji od većine članica EU, ali su ipak primili veći broj izbjeglica.

NJemačka novinska agencija DPA navodi da je migracija postala veoma osjetljiva tema u EU i da je podijelila članice, zbog čega je porasla podrška strankama krajnje desnice i antiimigrantski nastrojenim političarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.