Joskimović: Do kraja godine Srbija otvara još tri-četiri poglavlja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joskimović: Do kraja godine Srbija otvara još tri-četiri poglavlja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je danas u Briselu da veruje da će Srbija do kraja godine uspeti da otvoriti još tri-četiri nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom (EU).

"To su poglavlja šest (kompanijsko pravo), 30 (ekonomski odnosi sa inostranstvom) i 33 (budžetske i finansijske odredbe), >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja zajedno predstavljaju paket važnih ekonomskih poglavlja", rekla je Joksimović koja je danas u Briselu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema njenim rečima, Srbija je u razgovorima s evropskim zvaničnicima na legitimno pitanje - da li se planira proširenje EU ako Srbija bude spremna - dobila i legitiman odgovor - onoliko brzo koliko Srbija bude radila naravno da će postojati i volja EU.

Joksimović je navela da je za Srbiju važno da ima svoj okvirni plan kojim će pokazati da je rešena da sprovede reforme pre svega zbog gradajana, a samo članstvo će biti dodata vrednost celog procesa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.