Josipović: U Hagu nisu oni koji bi trebalo da budu

Izvor: Glas javnosti, 21.Sep.2011, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: U Hagu nisu oni koji bi trebalo da budu

ZAGREB – Predsednik Hvatske Ivo Josipvić zadovoljan je završetkom pregovora o priključenju Evropskoj uniji, ali nije zadovoljan Haškim tribunalom jer smatra da se tamo ne nalaze pravi ljudi.

"Hrvatska je vodila pravedan i obrambeni rat, a smatram da u Hagu nisu pravi ljudi, oni koji bi trebalo da budu”, rekao je on u razgovoru sa hrvatskom dijasporom u Njujorku, piše zagrebački “Večernji list”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

“Zločina je bilo i na hrvatskoj strani, ali nisu ih počinili ovi koji su u Hagu. Mi nemamo instrument da se suprotstavimo Tribunalu, moramo poštovati potpisanu saradnju jer u protivnom ne bismo bili država, pogotovo ne evropska država”, rekao je Josipović I dodao da nije zadovoljan rezultatima rada suda u Hagu.

On, kako se navodi, smatra da se Haški tribunal nije pokazao da je dovoljno stručan, “nije onakav kakav bi trebalo da bude”.

“Pitanje naših generala u Hagu kompleksno je i emotivno, te ima svoju pravnu stranu. Greše i naši hrvatski sudovi pa se slažem da grese i međunarodni sudovi, a organizovanje protesta u Haagu i širom sveta demokratska je sloboda izražavanja, ali mislim da neće koristiti optuženicima", rekao je hrvatski predsednik.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.