Izvor: S media, 31.Dec.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Nećemo ucenjivati Srbiju

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da Hrvatska, po ulasku u Evropsku uniju, neće blokirati evropske integracije Srbije radi rešavanja međusobnih sporova.

Hrvatska povlači tužbu za genocid

EU produžila trgovinske povlastice Srbiji

Pet godina Rumunije i Bugarske u EU: Da li se isplatilo?

"Hrvatska je politički sazrela, sama je iskusila što znači kada te sused blokira, i u Hrvatskoj danas nema nikog od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ozbiljnijih političara koji bi se u odnosu sa susedstvom koristio metodama saplitanja nogu, ucenama i blokiranjem", rekao je Josipović za novosadski Dnevnik.

On je ponovio da će njegova zemlja nedvosmisleno podržati svoje susede na njihovom putu u EU, uz opasku da "zemlje koje ostaju izvan integracija nemaju dobru perspektivu".

"Hrvatskoj je izuzetno i vrlo iskreno stalo da Srbija bude stabilna, da se razvija, i da što pre postane integralni deo institucija Evropske unije", poručio je Josipović.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.