Josipović: Korupcija izjela hrvatsko društvo

Izvor: S media, 04.Okt.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Korupcija izjela hrvatsko društvo

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas u Rijeci da je korupcija "potpuno izjela" hrvatsko društvo, i da je borba protiv korupcije ključna stvar protiv koje se mora boriti za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju.

U govoru na Pravnom fakultetu u Rijeci, Josipović je rekao da očekuje da će bivši premijer Ivo Sanader svedočiti pred Saborskom istražnim komisijom koja se bavi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << privatizacijom naftne kompanje INA, i da će govoriti istinu.

Govoreći o aferi sumnjive kupovine vozila "dajmler" i navodnog podmićivanja državnih zvaničnika, Josipović je rekao da ne zna ništa o tome i da želi da se ona što brže privede kraju.

"Nemam nikakva saznanja, ali želim da se, kao i svaka afera, reši brzo ili efikasno, odnosno da se sprovede istraga i da se javnost o tome obavesti kako je primereno u demokratskim društvima", rekao je on, ističući da ga je o imenima osumnjičenih informisala premijerka Jadranka Kosor.

U komentaru na jučeranju premijerkinu tvrdnju da su pronadjeni ugovori iz vremena Račanove vlade teški 28 miliona kuna (3,83 miliona evra), Josipović je rekao da se prema svim sumnjivim poslovima treba ponašati na isti način i da politika nije ta koja treba presuditi.

"Ako postoji neki sumnjivi ugovor, jedini mogući put je da se prosledi državnom tužilaštvu", kazao je hrvatski predsednik.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.