Joksimovićeva: Otvaranje poglavlja najverovatnije već 18. jula

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimovićeva: Otvaranje poglavlja najverovatnije već 18. jula

Međuvladina konferencija na kojoj će biti otvorena poglavlja 23 i 24 biće održana najverovatnije 18. jula, nakon što je danas Komitet stalnih predstavnika zemalja članica EU usvojio zajedničku evropsku poziciju za ta poglavlja, izjavila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Joksimović je novinarima u Kovačici rekla da će pregovaračka pozicija, koja je danas usvojena, biti poslata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vladi Srbije, navodeći da je Srbija dovoljno upoznata sa onim što se u njoj nalazi.

- To su najvažnija politička poglavlja i jedan signal da se reformski proces, od vladavine prava preko borbe protiv korupcije, odvija na pozitivan način - rekla je Joksimović.

Pročitajte još

Navodeći da je puno posla pred Srbijom tek kad se otvore poglavlja, Joksimović je istakla da je to svakako dobar signal da Srbija radi svoj posao, da je stabilna zemlja, ali i dobra poruka investorima jer podrazumeva postignut nivo reformi i stabilnosti u zemlji.

- Potencijalni investitori će biti sigurniji da ovde postoji dobar i stabilan okvir na kome će se još raditi u narednim godinama - rekla je ona.

Dodala je da i građani shvataju da evropske integracije nisu samo otvaranje poglavlja i "putovanja u Brisel", već mehanizam koji treba da pomogne državi da se razvija i u ekonomskom smislu, te da znače viši standdard, više investiciji i izvesniji put u inače turbulentnim vremenima i u EU, ali i u drugim zemljama, u kojima raste evropskepticizam.

Ministarka Joksimović danas je u Kovačici prisustvovala sastanku povodom slovačkog preuzimanja predsedavanja EU, na kojem su bili i ambasadori država članica EU, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Daevenport, kao i šef pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević i direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Joksimovićeva: Otvaranje poglavlja najverovatnije već 18. jula

Izvor: Kurir, 07.Jul.2016

...Joksimović je novinarima u Kovačici rekla da će pregovaračka pozicija, koja je danas usvojena, biti poslata Vladi Srbije, navodeći da je Srbija dovoljno upoznata sa onim što se u njoj nalazi..- To su najvažnija politička poglavlja i jedan signal da se reformski proces, od vladavine prava preko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.