Joksimović i Moro: Reforme i razvoj suština evropskih integracija

Izvor: RTS, 05.Jun.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović i Moro: Reforme i razvoj suština evropskih integracija

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa odlazećom ambasadorkom Francuske Krstin Moro o odnosima dve države, evropskim integracijama Srbije, reformama koje se u tom procesu sprovode, situciji u regionu, pitanjima od značaja za EU i drugim važnim temama.
Joksimovićeva je zahvalila na pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i podršci koju Francuska pruža Srbiji u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Naglasila je da je opredeljenje države da nastavi proces evropskih integracija neupitno i da je članstvo u EU naš strateški imperativ.
Istakla je da su evropske integracija razvojna šansa za Srbiju, ali i da će Unija - koja je prirodno okruženje našoj zemlji od njenog članstva imati i koristi u budućnosti.
Ministarka je podsetila da je Srbija do sada otvorila osam poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena i najavila da će do kraja meseca, kada se završava malteško šestomesečno predsedavanje Unijom, biti otvorena još dva: 7 i 29 - o pravu intelektualne svojine i Carinskoj uniji.
Joksimovićeva i Moro su ocenile da je regionalna saradnja važna za ekonomski razvoj i političku stabilnost.
Zaključile su da su napredak u reformama i vladavina prava ključne za nastavak evropskih integracija.
Ministarka je poželela sve najbolje Kristin Moro u njenom budućem radu i zahvalila joj na otvorenoj i konstruktivnoj saradnji tokom mandata u Beogradu, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.