Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Srbija ne traži ustupke na putu ka EU već želi da ispuni kriterijume

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Srbija u procesu evropskih integracija ne traži političke ustupke već je fokusirana na ispunjavanje kriterijuma, što će rezultirati harmonizacijom sa pravnim tekovinama i standardima Evropske unije.

Jadranka Joksimović je to izjavila u razgovoru sa generalnim direktorom za Evropu Ministarstva spoljnih poslova Irske Ovenom Olirijem, koga je upoznala sa dinamikom procesa pregovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i srpskom pregovaračkom strukturom.

Ona je zahvalila Irskoj na podršci koju pruža Srbiji na njenom EU putu i politici nastavka proširenja koju ta država zastupa.

Sagovornici su razmenili iskustva dve države u sprovođenju strukturnih reformi, ocenivši da je njihovo uspešno sprovođenje preduslov za napredak države.Ministarka Joksimović je naglasila da je za Srbiju upravo zbog toga važno što je već na početku procesa pristupanja fokus na reformskim poglavljima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.