Joksimović: Država će uraditi sve da Prajda bude!

Izvor: Press, 08.Maj.2014, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Država će uraditi sve da "Prajda" bude"!

- Očekujem da ćemo uspeti ove godine da to uradimo, ali ne mogu još precizno da kažem, jer nismo zvanično o tome razgovarali - rekla je Joksimović novinarima.

Ona je najavila i da će lično podržati organizovanje "Prajda" ističući da sama Nedelja ponosa nikad i nije bila problematična, već šetnja.

- Sigurno da je važno da učinimo sve što kao država možemo, da obezbedimo održavanje Parade ponosa - rekla je Joksimović napominjući da su započeti prvi koraci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u razgovorima sa predstavnicma LGBT zajednice.
Takođe, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport pozvao je danas Vladu Srbije i Grad Beograd da obezbede održavanje Parade ponosa, navodeći da bi održavanje skupa bila pozitivna poruka iz Srbije celom svetu.

- Ja bih da ohrabrim Vladu i Grad da organizuju miran skup, da ga obezbede i pošalju jasnu poruku svim ljudima koji žele da koriste jezik pretnje i nasilja da je takvo ponašanje neprihvatljivo - rekao je on.

On je zaključio da je organizovanje mirne parade u centru Beograda poslalo veoma pozitivnu poruku celom svetu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država će uraditi sve da gej parade bude!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Maj.2014

- Sigurno da je važno da učinimo sve što kao država možemo, da obezbedimo održavanje Parade ponosa - kaže Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.