Jeremić: Mogućnost deblokade sporazuma sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Mogućnost deblokade sporazuma sa EU

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da postoji mogućnost da do kraja godine bude odblokiran Prelazni sporazum sa Evropskom unijom i da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u EU.

U intervjuu za Danas, Jeremić je rekao da se nada da će u Srbiji uskoro biti uspostavljen konsenzus o EU, kao što je to, kako je naveo, učinjeno o Kosovu.

Govoreći o Kosovu, Jeremić je rekao da će pitanje statusa Kosova biti otvoreno posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mišljenja Međunarodnog suda pravde o "nelegalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti" te srpske pokrajine.

Jeremić smatra da će "Priština biti 'saterana u ćošak' i prvi put motivisana da se pronađe kompromisno rešenje za status Pokrajine".

Govoreći o odnosima Srbije s NATO-om, on je rekao da učlanjenje u taj vojni savez "uopšte nije tema".

"U Narodnoj skupštini je jasno većinom usvojena odluka da je Srbija vojno neutralna. Ne očekujem da bi u skorije vreme moglo doći do revizije državne politike po tom pitanju", rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deblokada Prelaznog sporazuma do kraja 2009?

Izvor: Mondo, 25.Jul.2009

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da postoji mogućnost da do kraja godine bude odblokiran Prelazni sporazum sa Evropskom unijom i da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u EU.

Nastavak na Mondo...

Jeremić: Mogućnost da sporazum sa EU bude deblokiran

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2009

BEOGRAD, 25. jula 2009. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da postoji mogućnost da do kraja godine bude odblokiran Prelazni sporazum sa Evropskom unijom i da Srbija podnese kandidaturu za članstvo u EU. U intervjuu za beogradski Danas od subote, Jeremić je rekao da...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.