Jedinstveni hostel u Zagrebu: Prespavajte za 25€ u kapsulama

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstveni hostel u Zagrebu: Prespavajte za 25€ u kapsulama

Zagrebački Subspace je jedinstven hostel u Evropskoj uniji. Naime, nudi vam da prespavate u kapsulama i imate privatnost, ali i iskusite nezaboravan ukus budućnosti.

Posetili smo hostel budućnosti, koji je jedinstven u Evropi, a smešten je u centru Zagreba.

Naime, u hostelu Subspace, u samo stotinak kvadratnih metara "ugurano" je dvadesetak soba. Ali to nisu obične sobe s krevetom, noćnim ormarićem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i prozorima sa zavesama.

Reč je o kapsulama u kojima imate apsolutnu privatnost. Za razliku od tradicionalnih hostela, gde ste najčešće smešteni s brojnim drugim ljudima u sobi, najčešće potpunim strancima, ovdje je vaš mir zagarantovan.

"Ideja je došla iz naše ljubavi prema naučnoj fantastici. Ovo je buduća faza hostela. Jesmo hostel, ali u kapsulama imate stopostotnu privatnost", navode u hostelu.

 U svakoj kapsuli se nalaze i televizor, radio, slušalice i klima uređaj.

Iako su ovakvi hosteli uobičajena pojava u Japanu, Subspace hostel jedinstven je u Hrvatskoj, ali i celoj EU.

"Ideja je došla iz fascinacije naučnom fantastikom, a s druge strane, imali smo prvi sajber kafe i razmišljamo da novitete treba privući i za privlačenje je turista da dođu u Hrvatsku je potrebna inovitavnost", navodi Hrvoje Krlić, vlasnik hostela.

U svega stotinu kvadratnih metara stane 20 soba, a mislilo se na sve, pa je zidove oslikao poznati umetnik Tomislav Buntak.

"Činjenica je da je porast za hostele u Zagrebu je jako velik, sada ih imamo 47 i u njima osdseda mlađa populacija", navodi Darja Juzbašić iz Turističke organizacije Zagreba.

Da, bila sam u nečem sličnom. Bilo je maleno, ali za jedno noćenje je odlično, kaže jedna turistkinja iz Malezije.

Mislim da je dobro, prikladno je i cene su prihvatljive u poređenju s hotelskim. Odlično je za mlade ljude. Pojednostavljuje nam stvari, jer smo stalno u pokretu, ne zadržavamo se celu sedmicu, tek nekoliko dana, i to nam je odlično, navodi turistkinja iz Japana.

Noćenje staje 25 evra, a Subspace se nalazi u Teslinoj ulici u centru Zagreba.

Detaljnije u prilogu N1 Zagreb:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.