Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javna rasprava o korupciji održana u Nišu

Borba protiv korupcije jedan je od glavnih zadataka koje Srbija mora da reši na putu ka Evropskoj uniji. Zakoni koje je država donela za borbu protiv korupcije su dobri, ali je u praksi, njihovo sprovodjenje nešto sasvim drugo, i tu Srbija ima veliki problem, kaže Vladimir Goati, predsednik nevladine organizacije Transparentnost Srbija.
"To što smo na začelju po stepenu korupcije u odnosu na sve zemlje u svetu, znači >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << da strani investitori ne žele da dolaze kod nas, znači da ne žele d aulažu u zemlju gde ne zanju koji document i koja dozvola koliko košta, ne znaju koga za šta treba da potplate, takva je situacija kod nas", kaže Vladimir Goati.
Rad Lokalnog antikorupcijskog foruma u Nišu, koji je osnovan pre osam meseci, za sada je prekinut, i za to su najviše odgovorni predstavnici lokalne samouprave, kažu u Birou za društvena istraživanja.

"Kako je moguće da smo došli u tu situaciju da neko ospori rad grupe ljudi u Lokalnom antikotupcijskom forumu, koji to rade već osam meseci, to je pitanje za izvršnu vlast", kaže Pavle Dimitrijević, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja.
Na inicijativu nevladine organizacije Protekta, u Medijacentru u Nišu, održana je javna rsprava – "Postojanje antikorupcijskog tela u Nišu – problem ili potreba". 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.