Janmat: Izmene SSP bi moralo da odobri svih 28 članica

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Sep.2013, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janmat: Izmene SSP bi moralo da odobri svih 28 članica

Eventualne izmene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) da bi se produžio prelazni rok tokom koga državljani EU ne bi mogli da poseduju poljoprivredno zemljište moralo bi da odobri svih 28 članica EU, rekao je šef sektora za evropske integracije i ekonomiju Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat (Freek Janmaat) i dodao da se srpske vlasti za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << nisu obratile Delegaciji EU u Srbiji sa takvim zahtevom. Ministarstvo poljoprivrede Srbije je nedavno saopštilo da se razmatraju mere ograničenja vlasništva poljoprivrednog zemljišta i da su u toku pripreme za razgovor sa Briselom kako bi se produžio rok tokom koga stranci ne mogu kupiti poljoprivredno zemljište. Ideja je da se taj prelazni period produži na još osam godina po isteku četiri godine primene SSP.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janmat: Izmene SSP bi moralo da odobri svih 28 članica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2013

Eventualne izmene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) da bi se produžio prelazni rok u vezi sa vlasništvom nad poljoprivrednim zemljištem moralo bi da odobri svih 28 članica EU, rekao je zvaničnik Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.