JOSIPOVIĆ: POGURAĆEMO KOMŠIJE U EU

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOSIPOVIĆ: POGURAĆEMO KOMŠIJE U EU

ZAGREB - Virtuelna podrška.

Članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji doprineće daljem nastavku evrointegracija celog regiona, napisao je na svom Fejsbuk profilu hrvatski predsednik Ivo Josipović.

„Hrvatska je u Evropi da svojim iskustvom i uspehom doprinese uspešnom nastavku procesa proširenja na naše susedstvo. Sa Evropom je Hrvatska bogatija, s Hrvatskom je Evropa bogatija“, napisao je Josipović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << povodom potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske sa EU.

Svoju teško stečenu suverenost Hrvatska ne predaje EU, ali u nju ulaže njen deo, napisao je Josipović.

„Ovim činom Evropa je sa Hrvatskom dobila jedan od najvrednijih i najlepših evropskih prostora, ali i Hrvatsku kao iskusnog promotera mira, demokratije i vladavine prava u delu Evrope koji se, nakon potresa završetka prošlog veka, još uvek stabilizuje“, napisao je hrvatski predsednik.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.