Izostala ozbiljna analiza isplativosti ulaska u EU

Izvor: S media, 14.Jun.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izostala ozbiljna analiza isplativosti ulaska u EU

Nova Srbija saopštila je danas da su rezultati istraživanja javnog mnenja, koji pokazuju da pridruživanje Evropskoj uniji podržava blizu 70 odsto populacije, "plod inercije izazavane medijskom bukom o tome da put u EU nema alternativu", jer ozbiljna analiza isplativosti nije napravljena.

Direktor Nove Srbije Borislav Borović naveo je u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pisanoj izjavi dostavljenoj medijima da je Srbija jedina država koja nije napravila ozbiljnu "kost benefit" analizu ulaska u EU.

"Sve države su na putu ka EU radile ozbiljne 'kost benefit' analize, koje su bile predmet javne debate, naučnih institucija, privrednika i gradjana gde su suprostavljali argumenti o troškovima, koristima i rizicima ulasku u Uniju", ukazao je on.

Prema rečima Borovića, čak i političke stranke reaguju po toj matrici, bilo da je reč o poziciji ili opoziciji, jer je stvorena klima gde je politički pogubno insistirati na takvoj analizi.

Borović je naglasio da 'kost benefit' analizu treba hitno napraviti, čime bi se "izbegla nagadjanja oko budućeg puta Srbije".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.