Izbeglice u Srbiji dobile pomoć EU

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice u Srbiji dobile pomoć EU

Počela je raspodela humanitarne pomoći EU izbeglicama u Srbiji u vidu hrane, vode i sredstava za higijenu, uključujući specijalne pakete za bebe. Šef Delegacije EU Majkl Davenport poručuje da Unija ponovo pokazuje solidarnost sa Srbijom.
Pomoć najugroženijim izbeglicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i porodicama sa decom isporučuje Crveni krst Srbije u Subotici, Kanjiži, Negotinu i Zaječaru, saopštila je kancelarija Delegacije EU u Srbiji, prenosi Tanjug.

"„EU ponovo pokazuje solidarnost sa Srbijom. Drago mi je što smo bili u mogućnosti da u roku od dve nedelje posle zahteva srpskih vlasti za podrškom mobilišemo sredstva i počnemo da raspodeljujemo humanitarnu pomoć. Duboko sam ganut saosećanjem i solidarnošću koje su ljudi u Srbiji proteklih nedelja pokazali prema izbeglicama", naveo je Davenport u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Naveo je da su srpske vlasti pokazale neizmernu posvećenost naporima da se izbore sa krizom i da pomognu ljudima u nevolji.
„Nastavićemo blisku saradnju sa vlastima i Crvenim krstom Srbije kao i drugim međunarodnim organizacijama u rešavanju sve većih potreba izbeglica i migranata u Srbiji," istakao je Davenport.
Prvi paket humanitarne pomoći u vrednosti od 150.000 evra je obezbedilo Odeljenje Evropske komisije za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu.
Ova podrška je usmerena kroz Fond za hitnu pomoć Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, dok je raspodelu pomenutih sredstava sproveo Crveni krst Srbije.
Tim sredstvima će biti pružena najneophodnija pomoć izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u naredna tri meseca u Preševu, Bujanovcu, Subotici, Kanjiži, Zaječaru, Negotinu i Pirotu.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigla pomoć EU za izbeglice u Srbiji

Izvor: Mondo, 03.Sep.2015

Danas je počela raspodela humanitarne pomoći EU izbeglicama u Srbiji u vidu hrane, vode i sredstava za higijenu, uključujući specijalne pakete za bebe...Foto: Tanjug, Tanja Valič..Šef Delegacije EU Majkl Devenport je tim povodom izjavio da Unija ponovo pokazuje solidarnost sa Srbijom...Pomoć najugroženijim...

Nastavak na Mondo...

Izbeglice u Srbiji dobile pomoć EU

Izvor: Studio B, 03.Sep.2015

Počela je raspodela humanitarne pomoći EU izbeglicama u Srbiji u vidu hrane, vode i sredstava za higijenu, uključujući specijalne pakete za bebe. ..Šef Delegacije EU Majkl Davenport poručuje da Unija ponovo pokazuje solidarnost sa Srbijom...Pomoć najugroženijim izbeglicama i porodicama sa decom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.