Izvor: B92, 20.Sep.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nema tajnih pregovora

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio je da su netačne tvrdnje o tajnim pregovorima Beograda i Prištine.

Razgovori Beograda i Prištine će početi uz posredovanje međunarodne zajednice i veoma je važno da to budu Evropska unija i Ujedinjene nacije, izjavio je Ivanović.

On je pozvao Srbe sa Kosova koji učestvuju u srpskim i kosovskim institucijama na međusoban >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovor.

"Taj dijalog je potreban i u interesu je Srba koji žive na Kosovu. Potreban je i da bi vlasti u Beogradu imale tačnu informaciju šta su problemi Srba sa Kosova. Bez takve informacije neće imati ni pravu koncepciju za razgovore koji će uslediti - o statusu i o tehničkim pitanjima", rekao je Ivanović, uz konstataciju da je "potreban jedinstven stav Srba".

"Taj stav je u ovakvim uslovima veoma teško ostvariti, ali je bitno da se Srbi sa Kosova, iz svih političkih opcija, nađu u jednoj prostoriji", izjavio je Ivanović.

On je ocenio da "animoziteti između pojedinaca ili grupa na Kosovu prema Vladi Srbije mogu izazvati veliku štetu u ovakvim trenucima".

Ivanović je rekao da politika Vlade Srbije da nema zvaničnih komunikaciju sa kosovskim institucijama ili onima koji učestvuju u njima "ne sprečava da se neformalno razgovara, što je u interesu svih".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.