Ističe rok za odgovore na Upitnik EU

Izvor: S media, 10.Jan.2011, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za odgovore na Upitnik EU

U ponedeljak, 10 januara ističe rok za odgovore na Upitnik Evropske unije. Ranije je potpredsednik Vlade Božidar Đelić najavio da bi Srbija do kraja januara mogla da uruči valjano popunjeni Upitnik.

Dorektorka Kancelariju za evropske integracije vlade Srbije Milica Deleviće izjavila je za "Večernje Novosti" da u ponedeljak, 10.januara ističe rok da stignu svi odgovori na upitnik Evropske unije, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će biti usvojeni najkasnije 27. januara.

"U ponedeljak bi u Kancelariju za evropske integracije trebalo da stignu i poslednji odgovori na Upitnik koji je Evropska komisija uputila Srbiji prošle godine, potvrdila Delević.

Ministarstva poljoprivrede, spoljnih poslova i odbrane poslali su već svoje odgovore, dok bi ostala ministarstva i druge institucije i nezavinsa tela trebalo to da urade već u ponedeljak.

Da podsetimo, evropski komesar za proširenje Štefan File uručio je 24.novembra Upitnik premijeru Mirku Cvetkoviću u Beogradu.

Upitnik, koji sadrži 2.483 pitanja i potpitanja, jedan je od uslova za sticanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji.

Na osnovu odgovora, Evropska komisija će steći uvid u spremnost Srbije za otpočinjanje pretpristupnih pregovora sa EU.

Tada je File rekao:

"Uveren sam da će Vlada Srbije prihvatiti ovu šansu i sprovesti potrebne reforme".

(S media, Večernje Novosti)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delević: Sutra ističe rok za odgovore na Upitnik EU

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Jan.2011

Dorektorka Kancelariju za evropske integracije vlade Srbije Milica Deleviće izjavila je da sutra ističe rok da stignu svi odgovori na upitnik Evropske unije, koji će biti usvojeni najkasnije 27. januara. U ponedeljak bi u Kancelariju za evropske integracije trebalo da stignu i poslednji

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Kompletiranje odgovora na Upitnik

Izvor: B92, 10.Jan.2011

Beograd -- Danas bi u Kancelariju za evropske integracije trebalo da stignu i poslednji odgovori na Upitnik EU upućen Srbiji, kaže direktorka kancelarije Milica Delević...Ona je rekla da su ministarstva odbrane, spoljnih poslova i poljoprivrede prva završila i poslala odgovore, dok su ostali "ovih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.