Intermodalni terminal gradimo u Batajnici

Izvor: Glas javnosti, 02.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intermodalni terminal gradimo u Batajnici

BEOGRAD - Izgradnja savremenog intermodalnog transportnog terminala počeće u martu 2012. u Batajnici, a predviđeno je da traje 18 meseci, izjavio je juče ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Radovi na kombinovanom transportnom terminalu, koji će se graditi u blizini najvećih saobraćajnica - železničkih, putnih i vodnih, na 180 hektara, koštaće ukupno 20 miliona evra, rečeno je na predstavljanju projekta "Omogućavanje intermodalnog transporta u Srbiji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji EU finansira sa dva miliona evra.

Od ukupnih sredstava, za eksproprijaciju zemljišta biće potrošena tri miliona, izjavio je Mrkonjić.

Ministar je rekao da će zahvaljujući izgradnji intermodalnog terminala biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta i da će budući terminal privući više od 100 domaćih i stranih kompanija.

Predstavnici Delegacije EU u Srbiji i Svetske banke Adrijano Martins i Lu Brefor istakli su na današnjem skupu da Srbija ne koristi dovoljno svoj geografski položaj i da bi uskoro mogla da postane regionalni centar intermodalnog saobraćaja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.