Inteligentni gradovi naša budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inteligentni gradovi naša budućnost

NOVI SAD -

Gradovi zauzimaju svega dva odsto svakog geografskog prostora, a u njima živi polovina populacije. Zbog toga inteligentni gradovi nisu samo tehnološki izazov današnjice, nego nužnost.

Jednostavniji i komforniji život u gradovima podrazumeva informatizaciju upravljanja gradom, povezivanje javnih službi između sebe, kao i korišćenje usluga iz domova i putem mobilne telefonije, ali i povezivanje građana sa stvarima u svojim domovima.

Doktor Srđan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Krčo, jedan od koordinatora na istraživanjima budućnosti interneta u Evropskoj uniji kaže da je potrebno kreirati inteligentne gradove.

EU je propisala da u naredne dve do tri godine sva domaćinstva treba da imaju individualne merače struje, gasa i toplotne energije.

Prilog novinarke Radio Novog Sada Drenke Dobrosavljević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.