Inflacija u evrozoni rekordnih 10 procenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2022, 11:38

Inflacija u evrozoni rekordnih 10 procenata

Inflacija u zemljama članicama evrozone dostigla je rekordnih 10 odsto zbog rasta cena električne energije i prirodnog gasa, nagoveštavajući recesiju u jednoj od najvećih svetskih ekonomija. Potrošačke cene u evrozoni koja ima 19 zemalja, dostigle su 10 odsto u septembru, u odnosu na 9,1 u avgustu, saopštila je u petak, 30. septembra, statistička agencija EU Evrostat. Samo pre godinu dana inflacija je iznosila tek 3,4 procenta. Ovo su najviša poskupljenja od 1997. godine kada je počelo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inflacija u evrozoni dostigla 10 odsto

Izvor: Danas, 30.Sep.2022

Inflacija u zemljama članicama evrozone dostigla je rekordnih 10 odsto zbog rasta cena električne energije i prirodnog gasa, nagoveštavajući recesiju u jednoj od najvećih svetskih ekonomija, javlja AP.

Nastavak na Danas...

Rekordna inflacija u 19 zemalja EU koje koriste evro

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2022

​FRANKFURT - Inflacija u evropskim zemljama koje koriste valutu evro dostigla je dvocifren nivo kako cijene električne energije i prirodnog gasa rastu, signalizirajući nadolazeću zimsku recesiju za jedno od najvećih svjetskih privreda jer više cijene potkopavaju potrošačku moć.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.