Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Secesija bi primorala međunarodnu zajednicu da interveniše u BiH

SARAJEVO - Separatisti koji pokušavaju podijeliti Bosnu i Hercegovinu po etničkim linijama mogli bi ugroziti njene napore da se pridruži Evropskoj uniji i primorati međunarodne sile na intervenciju, izjavio je za Reuters visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

"Imamo, s jedne strane, integraciju u Evropu i, u isto vrijeme, dezintegraciju kod kuće" – kazao je Incko, dodajući da ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bi se to desilo mogao bi biti usporen proces približavanja EU.

Podvukao je da bi intervencija uslijedila ukoliko bi “crvene linije bile prekoračene, ako bi (bosanski Srbi) raspisali referendum o nezavisnosti”.

Upitan o mogućnosti eventualne vojne intervencije u slučaju secesije, Incko je kazao da bi se radije držao mirnih rješenja, poput međunarodnog pritiska, javlja Reuters.

(MM/fokus.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Incko: Separatističke snage bi mogle ugroziti put BiH ka EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Dec.2016

Separatisti koji pokušavaju da podele Bosnu i Hercegovinu po etničkim linijama mogli bi ugroziti njene napore da se pridruži Evropskoj uniji i primorati međunarodne sile na intervenciju, izjavio je za Reuters visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko. Evropska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.