Incko: Raspad BiH bio bi trijumf Miloševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Raspad BiH bio bi trijumf Miloševića

BRISEL -

Specijalni izaslanik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas u Briselu da je bilo kakav razgovor o raspadu BiH neprihvatljiv i da bi takav ishod predstavljao posthumni trijumf Slobodana Miloševića.

"To je neprihvatljivo za međunarodnu zajednicu. To bi predstavljalo posthumni trijumf Miloševića. Ukoliko bi se u regiji stvorila nova država, to bi bio trijumf Karadžića", rekao je novinarima u Briselu.

On je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da zbog nemogućnosti u poslednjih šest meseci da se formira centralna vlast u BiH, ova država "'kasni' za ostatkom regije u evropskim integracijama, usprkos resursima koji ovoj zemlji nude 'ogroman potencijal'".

"Moramo Bosni dati šansu BiH", rekao je Incko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.