Incko: Poseta Tadića Sarajevu još jedan pozitivan korak

Izvor: Politika, 07.Jul.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Poseta Tadića Sarajevu još jedan pozitivan korak

BANJALUKA – Poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Sarajevu još je jedan pozitivan korak na dugačkom putu Zapadnog Balkana prema posleratnom oporavku i pomirenju, ocenio je visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU Valentin Incko.

Kako je juče saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika (OHR), Incko je tokom sastanka sa predsednikom Tadićem u Sarajevu kazao da će čvrsti i produktivni bilateralni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odnosi između Sarajeva i Beograda koristiti građanima i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini.

Incko je naglasio da napredovanje Srbije prema EU „predstavlja dobar primer koji bi BiH trebalo da sledi”.

On je takođe pohvalio „konstruktivnu i pozitivnu politiku predsednika Tadića u celom regionu”.

Kako je navedeno, „visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU je konstatovao da kao rezultat nefleksibilnog pristupa nekih lidera u BiH i nakon devet meseci tokom kojih glavne političke stranke nisu uspele da se dogovore oko imenovanja predsedavajućeg Saveta ministara, BiH rizikuje da zaostane iza ostatka regiona koji se kreće prema Evropi.

To bi bilo tragično i vrlo negativno bi se odrazilo na celo stanovništvo BiH, dodao je Incko.

„Ovo je posebno za žaljenje imajući u vidu da postoje svi uslovi da dođe do napretka prema Evropi. Pored toga, Evropska unija je spremna da ponudi svaku mouguću pomoć, ali izgleda da su neki politički lideri u BiH odlučni u tome da ne iskoriste ovu veliku priliku”, kaže se u saopštenju OHR.

Tanjug

objavljeno: 07.07.2011
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.