IZ ZAGREBA PORUČUJU Srbija da ispuni određene uslove pre poglavlja 23

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ ZAGREBA PORUČUJU Srbija da ispuni određene uslove pre poglavlja 23

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da podržava napore Srbije u približavanju EU, ali da za otvaranje poglavlja 23 naša zemlja prethodno mora da ispuni određene uslove, među kojima je poštovanje ljudskih prava, posebno manjinskih, puna saradnja sa Hagom i reforma pravosuđa.

Ministarka zadužena za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović rekla da očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da Hrvatska neće blokirati pregovarački proces Srbije u priključenju EU.

Pročitajte još:

Hrvatsko ministarstvo je, na upit regionalne TV N1 o tome šta se smatra spornim u poglavlju 23 pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, odgovorilo:

"Podržavamo napore Srbije u približavanju EU. Uslovi koje Srbija mora da ispuniti za otvaranje tako važnog poglavlja 23. su, između ostalog, poštovanje ljudskih prava (posebno manjinskih) u skladu sa međunarodnim konvencijama i ratifikovanim međudržavnim sporazumima, puna saradnja sa Međunarodnom sudom za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju i reforma pravosuđa, koja uključuje ukidanje nadležnosti za procesuiranje ratnih zločina za područje cele bivše Jugoslavije".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zagreb uslovljava Beograd: Srbija da ispuni određene uslove prije poglavlja 23

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2016

ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da podržava napore Srbije u približavanju EU , ali da za otvaranje poglavlja 23 Srbija prethodno mora da ispuni određene uslove, među kojima je poštovanje ljudskih prava, posebno manjinskih, puna saradnja sa Hagom i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.