Izvor: B92, 12.Jan.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevođenje odgovora na Upitnik EK

Beograd -- Do sada je na prevođenje poslato 7.000 strana odgovora na Upitnik Evropske komisije, a preostalo je da se prevede još oko 1.000 strana.

Angažovano je 70 prevodilaca, kaže pomoćnica direktora Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Mila Ćipović Gligorić.

Posao je odrađen za nešto više od mesec dana, a poslednju reč o prevodu daće stručnjaci nadležnih ministarstava, rekla je ona.

Gligorićeva je kazala da su agencije, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevodioci rade na odgovorima, izabrane putem javne nabavke.

Objašnjavajući proceduru, ona je kazala da je putem javne nabavke, koja je raspisana još u novembru, angažovana agencija za prevođenje s namerom da se za taj posao odrede ljudi koji su iskusni u poslu.

"Tražili smo da agencija ima najmanje 55 prevodilaca, koji su stručni za oblasti koje se prevode. S obzirom na to da je rok za prevođenje bio nešto kraći nego što smo očekivali, u saglasnosti sa agencijom koja je dobila posao, raspisali smo još jednu nabavku i uzeli još jednu agenciju", rekla je Gligorićeva.

Za te namene je, prema njenim rečima, izdvojeno između 11.000 i 12.000 evra imajući u vidu da cena ne može da iznosi više od 1.300 dinara po jednoj stranici.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je ranije danas da će 31. januara odgovori iz Upitnika Evropske komisije biti uručeni evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu.

File je predstavnicima Vlade Srbije Upitnik uručio je 24. novembra prošle godine u Beogradu. Upitnik sadrži 2.483 pitanja razvrstana u šest aneksa i 33 poglavlja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I prevođenje odgovora na Upitnik EU košta

Izvor: Mondo, 12.Jan.2011

Do sada je na prevođenje poslato 7.000 strana odgovora na Upitnik Evropske komisije, a preostalo je da se prevede još oko 1.000 strana.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.