Hrvatski pir: Pobedili smo Srbe, jer...

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski pir: Pobedili smo Srbe, jer...

"Hrvatska je osigurala da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije" - rekao je hrvatski šef diplomatije Miro Kovač, a prenosi Jutarnji list.

On je istakao da Hrvatska "zaista sme da bude zadovoljna svojim postignućima".

- Uspeli smo da osiguramo da u pregovarački proces Srbije budu ugrađeni naši legitimni zahtevi koji su hrvatskoj javnosti poznati, puna saradnja Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Haškim sudom, puna primena domaćih i međunarodnih obaveza Srbije u zaštiti manjinskih prava, znači i prava hrvatske manjine u Srbiji i isto tako izbegavanje konflikta pravosuđa u procesuiranju ratnih zločina - rekao je Kovač.

Prema njegovim rečima, bez tih kriterijuma nema napretka u pregovaračkom procesu Srbije.

- Zato će Hrvatska dozvoliti da se sada pristupi definisanju merila, prelaznih merila za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom - rekao je Kovač.

Na pitanje koliko bi to moglo da traje, Kovač je kazao kako bi to moglo biti moguće do kraja juna.

- Ako svi budu brzi, ako sve ovo što smo rekli bude integrisano, moguće je do kraja juna. Ne zavisi od nas. Mi smo već u Evropskoj uniji - kazao je Kovač-

On je na kraju zahvalio Evropskoj komisiji, komesaru za proširenje Johanesu Hanu i holandskom predsedništvu EU na saradnji u rešavanju ovog pitanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.