Hrvatska omladina nacionalistička i homofobna

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska omladina nacionalistička i homofobna

Prema istraživanju, hrvatski maturanti imaju homofobne stavove, ali i takodje pokazuju velik nivo nacionalizma. U svojoj zemlji oni smatraju da trebaju da imaju veća prava od drugih sa kojima žive.

Više od polovine maturanata u Hrvatskoj iskazuje homofobne stavove, a više od trećine visok nivo isključivog nacionalizma, pokazalo je istraživanje udruženja GONG o političkoj pismenosti i stavovima mladih Hrvata.

Josipović i Kosorova u sporu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ko će potpisati ulazak u EU

Hrvatska član EU 2013. godine

Zabrinutost zbog netrpeljivosti prema katolicima

Prema tom istraživanju čiji je rezultat objavljen danas, 40 odsto maturanata smatra da bi Hrvati trebalo da u Hrvatskoj imaju veća prava od stanovnika druge nacionalnosati, i da bi Ustavom trebalo definisati Hrvatsku kao nacionalnu državu isključivo hrvatskog naroda.

Oko 47 odsto maturanata smara da je homoseksualnost vrsta bolesti, a 28,3 odsto smatra da bi homoseksualnim osobama trebalo zabraniti javno nastupanje da ne bi loše uticali na mlade.

Istraživanje je obavljeno 2010. godine medju 999 maturanata u 42 srednje škole u Hrvatskoj, a objavljeno je u publikaciji "Vaspitava li škola dobre gradjane".

Profesor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Nenad Zakošek ocenio je da rezultat istraživanja treba da bude podsticaj za preispitivanje obrazovanja.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.