Izvor: B92, 03.Jun.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatska je na vratima EU"

Prag -- Hrvatska je na samim vratima Evropske unije, praktično je već unutra, izjavio je u Zagrebušef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos.

On je dodao da pristupni proces treba završiti ove ili najkasnije početkom iduće godine.

"Hrvatskim bih građanima hteo preneti poruku nade da su vrata EU otvorena Hrvatskoj", rekao je on sinoć na pres konferenciji koju je održao zajedno s hrvatskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kolegom Gordanom Jandrokovićem nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.

Moratinos je u Zagreb, kako prenosi radio Slobodna Evropa, stigao iz Sarajeva, gde je kao ministar zemlje koja predsedava EU učestvovao učestvovao na konferenciju za koju kaže da je otvorila "dobru budućnost za celu jugoistočnu Evropu".

"No, u Sarajevu smo razgovarali o važnoj temi – perspektivi ulaska zemalja jugoistočne Europe u EU, a danas smo se dotaknuli teme koja će se puno brže ostvariti – konačnog ulaska Hrvatske u EU", rekao je Moratinos novinarima u

zgradi hrvatske vlade.

Španija će, po njegovim rečima, do kraja predsedavanja EU činiti sve da bi Hrvatska do sredine godine otvorila sva preostala pregovaračka poglavlja tako da se celi proces završi do kraja 2010. ili najkasnije do početka 2011.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.