Hrvatska donosi milenijumsku odluku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska donosi milenijumsku odluku

Premijer Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da je predstojeći referendum o ulasku u Evropsku uniju, 22. januara 2012. godine, odluka milenijuma za Hrvatsku.

"Ovo je prvi referendum nakon 1991. godine i referenduma o nezavisnosti, odnosno drugi u hrvatskoj istoriji i jako je važno da bude organizovan uzorno, čisto, da ne ostanu nikakvi sumnjivi tragovi i zato nikoga nećemo ućutkivati", poručio je Milanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa prve sednice nove Vlade Hrvatske.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić rekla je da će u pripreme za održavanje referenduma, kroz javne prezentacije, biti uključen ceo državni vrh, kao i nevladine organizacije.

Ona je istakla da ono što se radilo poslednjih deset godina "ide na proveru hrvatskih građana".

Hrvatska je podnela zahtev za članstvo u EU 2003. godine, a pregovori su formalno počeli dve godine kasnije. Pristupni pregovori završeni su 30. juna ove godine, a ugovor o pristupanju potpisan je 9. decembra. Predviđeni datum ulaska u EU je 1. jula 2013.

Tu odluku prethodno moraju da potvrde sve države članice EU, ali i građani Hrvatske na referendumu koji će biti održan 22. januara iduće godine

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.