Hrvati bez mogućnosti zapošljavanja u Slovenijie

Izvor: Blic, 20.Jun.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati bez mogućnosti zapošljavanja u Slovenijie

Hrvatska 1. jula zvanično ulazi u Evropsku uniju ali njeni gradjani ni u naredne dve godine neće moći da se zapošljavaju na području susedne Slovenije.

Slovenački parlament, naime, potvrdio je Zakon prema kojem će tržište rada te zemlje ostati zatvoreno za hrvatske radnike u prelaznom periodu od dve godine, nakon što Hrvatska 1. jula udje u Evropsku uniju.

Zakon je prihvaćen na predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade, odnosno ministarstva za rad, koje najavljuje da će se zbog teškog stanja u slovenačkoj privredi ove i iduće godine nastaviti porast nezaposlenosti pre svega državljana Slovenije.

Za zapošljavanje hrvatskih državljana u Sloveniji i iduće dve godine biće potrebne radne dozvole.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenci ne daju poslove Hrvatima

Izvor: Kurir, 20.Jun.2013

Slovenački parlament je potvrdio Zakon prema kojem će tržište rada te zemlje ostati zatvoreno za hrvatske radnike u prelaznom periodu od dve godine, nakon što Hrvatska 1. jula uđe u Evropsku uniju...LJUBLJANA - Hrvatska 1. jula zvanično ulazi u Evropsku uniju ali njeni građani ni u naredne dve...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.