Holandija formira tim za brze intervencije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija formira tim za brze intervencije

Holandske vlasti saopštile su danas da će formirati tim od 300 graničara za brze intervencije, koji će moći biti raspoređeni gdje god se ukaže potreba, ali prije svega u okviru EU.

U pismu upućenom parlamentu, holandska Vlada je najavila da će tim biti formiran u najkraćem mogućem roku kako bi se pojačale kontrole na granicama EU, a sa ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << rješavanja migrantske krize.

Ovaj tim će biti nezavisan od snaga koje je zvanični Amsterdam dodijelio agenciji Fronteks, koja nadgleda saradnju između državnih graničara na spoljnim granicama EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Holandija formira bezbednosni tim za granice

Izvor: B92, 11.Feb.2016

Amsterdam -- Holandija je danas saopštila da će formirati bezbednosni tim od 300 ljudi za brzo reagovanje za kontrolu granica bilo gde, a primarno u okviru Evropske unije...U pismu upućenom parlamentu, vlada je navela da će tim biti formiran što pre u cilju pojačavanja kontrole granica EU radi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.