Holandija blokirala SSP

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija blokirala SSP

AMSTERDAM - Većina poslanika u holandskom parlamentu odbacila predlog da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

Holandski parlament nije prihvatio predlog predsednika Komiteta za spoljne poslove Henka Jana Ormela da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

"Nažalost, parlamentarna >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << većina nije prihvatila ovaj predlog", rekao je Ormel Tanjugu nakon sednice parlamentarnog Komiteta za evropske poslove na kojem je ovaj predlog iznet.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju do sada je ratifikovalo 18 od 27 parlamenata država članica EU.

Ormel je u izjavi RTS-u, uoči sednice parlamenta, rekao da se u procesu evrointegracija Srbije "mora ići korak po korak".

"Srbija je važna evropska zemlja, ali pre učlanjenja potrebno je da pokaže da sledi osnovne vrednosti EU", istakao je Ormel.

Holandija je nastavak evropskih integracija Srbije, pa samim tim i ratifikaciju SSP, uslovljavala punom saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, odnosno hapšenjem Ratka Mladića.

A predali ste !!! Koliko vas cene. Daju vam samo kredite koji se moraju vratiti.Zato cete platiti na sledecim izborima.

Bravo Gospodo... Dali ste sve sto je bilo imalo Srpsko i imalo posteno, da vidim sta ce te sada i koga da date . Priznati Kosovo , dati Rasku oblast a potom Vojvodinu i konacno cete biti svoj na svome u Beogradskom Pasaluku. Pozdrav od Srbina koji i dalje smatra da je Ratko Mladic heroj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.