Holandija 12. put predsedava EU

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jan.2016, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija 12. put predsedava EU

Holandija je 1. januara od Luksemburga preuzela rotirajuće šestomesečno predsedavanje EU tokom kojeg će se fokusirati na pitanja koja su važna evropskim gradjanima i biznisu. Prioriteti predsedavanja biće prosperitet, sloboda i bezbednost i Holandija ne želi da se EU tokom njenog predsedavanja rasplinjava, već da se bavi ključnim pitanjima i traži zajednička >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << rešenja. Iako se pre manje od godinu dana očekivalo da 12. holandsko predsedavanje EU prodje mnogo mirnije nego neka ranija, kada se donošene važne odluke za EU, to se izgleda neće desiti, s obzirom na migrantsku krizu, pretnje po bezbednost i druge probleme sa kojima se Evropa suočava.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Holandija 12. put predsedava EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jan.2016

Holandija je danas od Luksemburga preuzela rotirajuće šestomesečno predsedavanje EU tokom kojeg će se fokusirati na pitanja koja su važna evropskim građanima i biznisu...Za četiri prioriteta predsedavanja Holandija je postavila migracije i međunarodnu bezbednost, inovacije i otvaranje radnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.