Hofer: Verujem da će se Srbija do 2018. prilagoditi normama EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hofer: Verujem da će se Srbija do 2018. prilagoditi normama EU

Treći predsednik parlamenta Austrije Norbert Hofer izjavio je danas da veruje da će Srbija do 2018. godine završiti prilagođavanje standardima i normama EU, nakon čega sledi dvogodišnji period ratifikacije u državama članicama, saopšteno je iz Skupštine Srbije

"Naša želja je da u dogledno vreme, što je pre moguće, Srbija postane član EU", rekao je Hofer u razgovor sa predsednicom Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Majom Gojković.

Hofer je ukazao da će Austrija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije i da će i predsedavanje Austrije biti od velike važnosti na putu Srbije ka EU.

U saopštenju se navodi da su Maja Gojković i Hofer istakli da su odnosi Srbije i Austrije dobri i prijateljski i da postoji spremnost za njihovo intenziviranje, kao i da je potrebno dodatno razvijati međuparlamentarnu saradnju, kao posebno važan segment u odnosima dve države.

Maja Gojković je zahvalila Austriji na podršci Srbiji na evropskom putu ističući da Narodna skupština ima značajnu ulogu u tom procesu i naglasila da će Srbija svakako do 2020. godine harmonizovati zakonodavstvo sa evropskim, kako bi ispunila uslove za članstvo u EU, nakon čega će odluka o članstvu biti na državama članicama EU, piše saopštenju.

Hofer je kandidat Slobodarske partija Austrije na predsedničkim izborima u decembru ove godine.

Najavljeno je da će Hofer sutra razgovarati sa predsendikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hofer: Verujem da će se Srbija do 2018. prilagoditi normama EU

Izvor: Blic, 08.Nov.2016

Treći predsednik parlamenta Austrije Norbert Hofer izjavio je danas da veruje da će Srbija do 2018. godine završiti prilagođavanje standardima i normama EU, nakon čega sledi dvogodišnji period ratifikacije u državama članicama, saopšteno je iz Skupštine Srbije...- Naša želja je da u dogledno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.