Helikopter Euleksa pao u Prištini

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helikopter Euleksa pao u Prištini

Misija Euleks na Kosovu saopštila je danas da je u nesreći prilikom prinudnog sletanja helikoptera na prištinskom aerodromu povređena jedna osoba.

"Danas oko 15 časova došlo je do nesrećnog slučaja kada je helikopter u vlasništvu kompanije 'Starlite Aviation' prinudno sleteo na prištinski aerodrom. Ova kompanija ima ugovor sa misijom Euleksa za pružanje usluga transporta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je helikopter bio na trenažnom letu sa medicinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timom za evakuaciju, koji su činili doktor i bolničar, kao i sa dva pilota. Jedan od članova medicinskog tima zadobio je povrede i odmah je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Prištini, a Euleksovo osoblje pružilo mu je prvu pomoć.

Kako kažu u Euleksu, u helikopteru nije bilo osoblja iz te Misije.

Portparolka aerodroma u Prištini Valentina Gara potvrdila je da se helikopter Euleksa srušio na pisti aerodroma i da je jedna osoba povređena.

"Helikopter koji je bio na trenažnom letu se srušio na pisti aerodroma i jedno lice je povređeno i odvedeno u bolnicu, dok druge osobe koje su bile u ekipi nisu povređene", kazala je ona za RTK.

Gara je dodala i da je aerodrom u Prištini trenutno zatvoren i biće otvoren odmah nakon sto bude operativan.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao helikopter Euleksa, jedna osoba povređena

Izvor: Politika, 12.Maj.2015

PRIŠTINA – Helikopter Euleksa srušio se tokom prinudnog sletanja na prištinskom aerodromu, a tom prilikom povređen je član medicinskog tima, saopštio je danas Euleks...Misija EU precizira da je avion kompanije „Starlit aviejšon” koga pod ugovorom koristi Euleks za transport, bio na trenažnom...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.