Hejg: Nezavisna Škotska - usamljena i nemoćna

Izvor: Blic, 17.Jan.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: Nezavisna Škotska - usamljena i nemoćna

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg upozorio je Škote da će ih nezavisnost izolovati od EU i da će izgubiti uticaj u svetu. Vilijam Hejg

Hejg je u govoru u Glazgovu na promociji vladine analize po pitanju EU i međunarodnih odnosa ukoliko Škotska izglasa nezavisnost na referendumu 18. septembra rekao da će Škotska verovatno biti prisiljena da se pridruži evrozoni, kao i sporazumu o otvorenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granicama odnosno Šengenu.

- Odlazak Škotske će nas sve unazaditi, a prednosti ostanka u Ujedinjenom Kraljevstvu su neosporne, i u domenu spoljne politike, ali i bilo koje druge oblasti našeg života - rekao je Hejg.

Prema njegovim rečima Škotska van Britanije ostaće usamljena, nemoćna da ostvaruje svoje interese u sve konkurentnijoj globalnoj ekonomiji, kao i da utiče na razvoj događaja na svetskoj sceni.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.