Hejg: Došao sam da podržim i ohrabrim Srbiju

Izvor: Press, 30.Maj.2013, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejg: Došao sam da podržim i ohrabrim Srbiju

"Danas sam u Beogradu. Dobro je opet biti u Srbiji. Tu sam da ohrabrim napredak Srbije na putu ka EU", napisao je on na svom tviter nalogu.
Šef Forin ofisa se na početku posete sastao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem, a slede sastanci sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem,.

Uoči posete Beogradu, pozdravio je napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i založio se za efikasnu primenu briselskog sporazuma.

"Pozdravljam plan za primenu Sporazuma, oko kojeg su se Srbija i Kosovo usaglasili. Čestitam premijeru Dačiću, premijeru Tačiju i svima ostalima za preduzimanje još jednog koraka u pravcu unapređenja odnosa između Srbije i Kosova", naveo je Hejg u pisanoj izjavi.

"Samo istinski napredak na terenu biće garancija za nastavak napredovanja prema budućnosti članstva u Evropskoj uniji, kao i sigurnosti i stabilnosti za građane i Srbije i Kosova", poručio je.


Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Srbija ispunila sve uslove za datum

Izvor: Press, 30.Maj.2013

"Nakon dobijanja datuma i stvaranja povoljne klime nadamo se većem broju investicija iz Velike Britanije", naglasio je Vučić, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta... Hejg je na početku sastanka poručio da je došao da pruži ohrabrenje napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji. .. Britanski...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.