Harmonizacija svih zakona tokom leta

Izvor: Beta, 23.Maj.2011, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harmonizacija svih zakona tokom leta

NIŠ, 23. maja 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović ocenila je u ponedeljak u Nišu da će harmonizacija svih neophodnih zakona za kandidaturu Srbije za Evropsku uniju biti završena tokom letnjih meseci.

"Poslanici neće ići na odmor dok se to ne završi", rekla je Djukić-Dejanović novinarima nakon što je na Pravnom fakultetu razgovarala s studentima..

"Mi ćemo 25. maja verovatno izglasati izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, za 6. ili 7. jun zakazaću sednicu gde će na dnevnom redu biti Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti i čekamo još dva zakona od Vlade - zakon o javnoj svojini i o restituciji", rekla je ona.

Predsednica Skupštine je kazala da je uverena da parlament neće biti kočničar na putu Srbije ka EU. Prema njenim rečima, bilo bi dobro da parlamentarni izbori budu u redovnom terminu, u proleće naredne godine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.