Han doputovao u Beograd

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han doputovao u Beograd

Komesar EU za proširenje i politiku susedstva Johanes Han doputovao je u posetu Srbiji, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu

Han će se tokom dana susresti s premijerom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, liderima odborničkih grupa.

Takođe, komesar Han će se obratiti Narodnoj skupštini uvodnim izlaganjem.

On se već sastao da predstavnicima srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << medija.

Han je, uoči posete Beogradu, rekao da će otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja, koje je najavljeno za sledeću nedelju, doneti novu dinamiku i ubrzati proces evropskih integracija Srbije.

Han je, u razgovoru za RTS, izrazio očekivanje da će i poglavlja 23 i 24 o vladavini zakona biti otvorena u prvoj polovini sledeće godine, ali je dodao da sada nije moguće precizirati kada tačno jer, kako kaže, debata o tome traje.

"Zahvaljujući važnom poslu koji je obavila Srbija, možemo zvanično da potvrdimo ono što smo najavljivali - pre kraja godine će biti otvorena prva poglavlja. To je važan korak, jer će otvaranje poglavlja doneti novu dinamiku i ubrzati proces integracija", rekao je komesar Han.

Kako je ukazao, u okviru poglavlja 35 potrebno je nastaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom i primenu sporazuma do sada postignutih u dijalogu, ali je naglasio da je takođe važno fokusirati se na to koja poglavlja će biti sledeća.

Prema njegovim rečima, u narednom perodu važno je otvaranje radnih mesta, a važne su i investicije, kao i da ekonomski razvoj bude u centru pažnje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han: Potrebno potvrđivanje preuzetih obaveza i nastavak reformi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2015

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas u Beogradu da je otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije i EU "početak suštinskog dela procesa pristupanja EU" koje za Srbiju postaje ostvariv cilj...U obraćanju poslanicima Skupštine Srbije Han je rekao da je Srbija ostvarila veliki...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Han u Beogradu: Otvaramo poglavlja u ponedeljak

Izvor: B92, 10.Dec.2015

Evropski komesar za susedsku politiku Johanes Han rekao je u Skupštini Srbije da će pregovaračka poglavlja Srbije i EU biti otvorena u ponedeljak...On je istakao da će biti otvorena poglavlja 32. i 35...On je rekao da je otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije i EU "početak suštinskog dela...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.