Han: Došao sam da vam pomognem

Izvor: B92, 07.Maj.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Došao sam da vam pomognem

Komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johanes Han izjavio je da bi do kraja godine moglo doći do otvaranja poglavlja.

Han je istakao i da je došao u Beograd da vidi šta se može učiniti da bi se to dogodilo, dodajuću da Evropska unija pozdravlja sveobuhvatni proces reformi jer one ohrabruju.

On je dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12. maja biti održan sastanak ministara finansija EU koji će dati preporuke za ekonomski rast u Srbiji, kao i razvoj konkurencije, ali i da će na tom sastanku biti konstatovan dosadašnji reformski učinak.

Han je rekao da već sada može da kaže da će jedan od zaključaka na tom sastanku biti da u Srbiji postoji makroekonomska stabilnost, da su ohrabrujuće reforme u koje je vlada krenula, ali i da bi budžetska konsolidacija trebalo da se sprovede i kroz reforme u javnom sektoru.

On je rekao da deo reformi treba da dovede do ušteda za investicije koje će podstaći privredni rast, kao i da je jedan od glavnih problema u Srbiji taj što je dominantan uticaj države u privredi.

Han je ukazao na neophodnost implementacije svih reformskih zakona, ali i završetak procesa privatizacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han: Reforme ohrabrujuće, neophodne i u javnom sektoru

Izvor: Blic, 07.Maj.2015

Komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Johanes Han izjavio je danas da bi do kraja godine moglo doći do otvaranja poglavlja i da je došao u Beograd da vidi šta se može učiniti da bi se to dogodilo...Han je na skupu "Reality Check" koji organizuje Savet stranih investitora, rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.