Han: Albanija da nastavi da se ponaša konstruktivno

Izvor: Press, 13.Nov.2014, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Albanija da nastavi da se ponaša konstruktivno

Evropski komesar za istočno susedstvo i pregovore o pridruživanju Johanes Han izjavio je danas da Albanija treba da nastavi da se ponaša konstruktivno u odnosima sa zemljama regiona.
"Konstruktivni angažman u regionu je od ključne važnosti i treba da se održi”, rekao je Han novinarima nakon susreta sa ministrom inostranih poslova Albanije Ditmirom Bušatijem u Briselu.

Komesar je ukazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da status kandidata koji je Albanija stekla ove godine znači i povećanu odgovornost u odnosu na EU kako bi se što pre otvorili pregovori o pridruživanju.



“Sada treba konsolidovati reforme i oživeti unutrašnji dijalog u parlamentu”, rekao je Han.

Bušati je izjavio da će Albanija nastaviti sa reformama, kao i sa razvijanjem dobrosusedskih odnosa.

Ni Bušati ni Han nisu na današnjoj konferenciji za medije komentarisali nedavnu posetu albanskog premijera Edija Rame Srbiji, osim što je Han rekao da se nada da će prisustvovati fudbalskom revanšu Albanije i Srbije koji treba da se održi sledeće jeseni u Skadru.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Han: Albanija da se ponaša konstruktivno

Izvor: Studio B, 13.Nov.2014

Evropski komesar za istočno susedstvo i pregovore o pridruživanju Johanes Han izjavio je da Albanija treba da nastavi da se ponaša konstruktivno u odnosima sa zemljama regiona..."Konstruktivni angažman u regionu je od ključne važnosti i treba da se održi", rekao je Han novinarima nakon susreta...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.