Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hahn: EU želi dalje dobre odnose sa istočnim susjedima

Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn izjavio je da EU želi održavati dobre odnose sa zemljama Istočnog partnerstva, ali da svaki slučaj treba promatrati pojedinačno.

Hahn je za Baltički novinski servis rekao da EU mora tražiti načine za izgradnju odnosa i sa onim zemljama koje ne teže ka članstvu u EU.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da šest zemalja Istočnog partnerstva - Moldavija, Ukrajina, Bjelorusija, Azerbajdžan, Gruzija i Armenija - moraju svaka zasebno odlučiti koliko blisko žele raditi s EU.

Naglasio je, međutim, da Brisel želi podržati inicijativu aktuelnog predsjedavajućeg Unijom - Latvije, u naporima da se osiguraju bolji odnosi s Kazahstan, Kirgistanom, i drugim srednjoazijskim državama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.