Grubješićeva o samitu ENP u Briselu

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješićeva o samitu ENP u Briselu

Beograd/Brisel -- Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić učestvovaće u Briselu na redovnom samitu Evropske narodne partije.

Predviđeno je i da će Grubješićeva imati mnoštvo bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima.

Tokom boravka u Briselu, Grubješićeva će održati niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima s kojima će razgovarati o evropskoj budućnosti Srbije, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Samit EPP se tradicionalno održava dan pre Evropskog saveta koji okuplja šefove država i vlada svih zemalja članica EU.

Više od polovine članova Evropskog saveta dolazi iz EPP - najveće i najuticajnije evropske političke grupacije.

Između ostalih, iz stranaka članica EPP dolaze nemačka kancelarka Angela Merkel, premijeri Poljske i Španije Donald Tusk i Marijano Rahoj, te premijeri Slovenije i Švedske, Janez Janša i Fredrik Rajnfeld, kao i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej.

EPP okuplja 74 stranke iz 40 država, aktuelne predsednike Evropske komisije i Evropskog saveta, šefove država i vlada 14 zemalja EU, šest šefova država i vlada zemalja koje nisu članice EU i 13 članova Evropske komisije, a EPP grupa je najveća grupa u Evropskom parlamentu, podseća se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješić na samitu EPP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 01:41

BEOGRAD -..Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić danas će u Briselu učestvovati na redovnom samitu Evropske narodne partije i razgovarati sa evropskim zvaničnicima o budućnosti Srbije, saopšteno je danas iz njenog kabineta...Samit EPP se tradicionalno održava dan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Suzana Grubješić u Briselu

Izvor: Beta, 14.Mar.2013

BRISEL, 14. marta 2013. (Beta) - Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić učestvovaće u četvrtak u Briselu na samitu Evropske narodne partije (E.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.